Miért jó az inhalátor?

Mikor használjunk inhalátort?

Alsó és felső légúti fertőző betegségek esetén, mint például:

  • orrmelléküreg-gyulladás (homloküreg-gyulladás és arcüreggyulladás), rhinitis, középfülgyulladás
  • köhögés
  • vírusos és bakteriális hörghurut

Krónikus betegségek esetén, melyek meghatározzák a légzési tevékenység csökkenését:

  • asztma
  • krónikus bronchitis

Jól használható megfázásos betegségek megelőzésére és kezelésére.

Az inhalátor allergia esetén is hasznos segítség.

További információ a termékről itt:

PiC Mr. Hippo inhalátor

Inhalálás általánosságban, betegség megelőzése érdekében valamint betegség esetén

Már az ókorban is alkalmazott inhalációs kezelés közvetlenül a légutakon keresztül fejti ki hatását: kevesebb gyógyszerrel gyorsabb hatás érhető el. A gége és légcső, a nagyhörgők kezeléséhez 5, a kisebb hörgők eléréséhez mintegy 3 mikron méretű részecskék alkalmasak.

A kompresszoros inhalátorok a kibocsájtott szemcseméret alapján a felső és a nagyobb légutak kezelésére. A porlasztó alkalmazása minden beteg számára alkalmas, de nagy segítség a csecsemők és kisdedek, súlyos betegek, illetve olyan légúti betegségek esetén, amelyekben a váladék más módon nem mobilizálható. Az inhalátoroktól elvárjuk: a nagy teljesítményt, rövid porlasztási időt, homogén szemcsenagyságot, állandó minőségű porlasztást, könnyű összeszerelhetőséget és tisztíthatóságot, könnyű kezelhetőséget, kis zajt és a barátságos külsőt (gyermekek esetén előnyös a játéknak álcázás).

Az inhalátorokkal váladékoldókat (sóoldatokat, ozmotikus oldatokat), gyulladáscsökkentőket (szteroidok) és hörgőtágítókat (Berodual, Atrovent) juttatunk be a légutakba, melyek csökkentik a gyulladást, enyhítik a fulladást és mérséklik a köhögést. A kompresszoros porlasztók alkalmasak az oxigénnel történő porlasztásra is, mely különösen előnyös a gyakran oxigénhiánnyal járó légúti betegségekben. Alkalmazásuk esetén is fontos a megfelelő folyadékbevitel és pótlás, mert ez is alapvető a hatékony váladékoldáshoz.