Egészséges életmód gyermekeknél

2016-01-26

Sokszor a gyermekek  már nem is betegednek meg, mégis fertőzik szüleiket, társaikat. Korábban említettem azt a kísérletet, hogy egy közösségben levő gyermekek orrváladékából hasonló kórokozó tenyészett ki, mégsem volt mindenki beteg, csak néhányan.

A sok játék a gyerekek egészségének egyik fontos zárlogaMivel érjük el, hogy gyermekünk jó eséllyel ne a beteg csoportban legyen?

  • Eleget aludjon, feküdjön le időben.
  • Próbáljuk a táplálkozási szokásokat is átalakítani. Kevés cukros étel és ital, sok gyümölcs, zöldség. Erre kis korban könnyebb rászoktatni gyermekünket. Szezonális vitaminbomba a sütőtök!

Mostanában egyre többet hallani a hidegen sajtolt olajok jótékony hatásairól. A zsírban oldható vitaminok kiváló természetes forrása.  Segítség az idegrendszer fejlődéséhez, az agy megfelelő működéséhez, a tanulás könnyebbé tételéhez.

  • Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

Emésztési panaszok, fáradékonyság megelőzhetők.

  • Fontos a kiegyensúlyozottság, a gyermek lelki békéje. Sok közös játék, beszélgetés!
  • A sport életfontosságú!  A csontok, izmok és a védekező képesség is erősödik.

Mindezek ellenére sok esetben nem kerülhetjük el a hurutos megbetegedéseket. A váladék oldásának céljából használjuk a jól bevált inhalátort só oldattal. Kapható vidám panda és pingvin formában is.

A PiC Mr. Hippo egy olyan orvosi eszköz, mely az oldat formájában levő gyógyszert permetté alakítja át, mely közvetlenül a légutakra hat.

Tovább a termékhez

Gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről. A betegségek gyakori kísérője kisgyermekkorban a hasmenés és a hányás. Vigyázzunk, a beteg gyermek hamar kiszárad! Talán ha a fenti javaslatok nagy részét megfontoljuk, csökkenthetjük a szövődményeket.

Dr. Miltényi Csilla
fül-orr-gégész szakorvos
fulorrgegesz.com